Allianz Best Invest - нов инвестиционен животозастрахователен продукт от ЗАД "Алианц България Живот"

03 Октомври 2006 г.,zastrahovatel.com

Продуктът съчетава преимуществата на класическа животозастрахователна защита с растеж на доходите, която е комбинирана с възможност за допълнителна печалба от положителното развитие на капиталовия пазар. Allianz Best Invest работи с капиталовите пазари и доходността му е обвързана с индекса Dow Jones EuroStoxx 50.

От 2 октомври 2006 г. ЗАД Алианц България Живот пусна на пазара специална лимитирана серия на индексно-базиран животозастрахователен продукт, предназначен за частни лица и наречен Allianz Best Invest. Уникалните отличителни черти на продукта Allianz Best Invest са не само 100% гаранция на капитала, но също така и гарантирана минимална доходност с допълнителни възможности за възвръщаемост на капитала. Този продукт е разработен от Allianz и от началото на октомври се предлага едновременно в България, Хърватска, Чехия, Полша, Румъния и Словакия.
Allianz Best Invest е новаторски, защото за пръв път такъв продукт се предлага на интернационална основа. Също така той ще бъде последван от пускането на допълнителни продукти в бъдеще.

Търсенето на инвестиционни продукти с гаранции се увеличава във всички страни от Централна и Източна Европа. Д-р Вернер Цеделиус, член на Борда на директорите на Allianz, заяви че Allianz Best Invest отговаря на дългосрочните спестовни нужди на много от клиентите на компанията. Този продукт съчетава преимуществата на класическа животозастрахователна защита с растеж на доходите, която е комбинирана с възможност за допълнителна печалба от положителното развитие на капиталовия пазар - допълни той.

Allianz Best Invest е индексно-обвързан животозастрахователен продукт с фиксирана продължителност от 10 години. Минималната застрахователна премия е 2000 евро. Allianz Best Invest работи с капиталовите пазари и доходността му е обвързана с индекса Dow Jones EuroStoxx 50.

Гарантирана минимална възвръщаемост на капитала
Като допълнение на традиционната капиталова гаранция, Allianz Best Invest предлага също и гарантирана печалба при падеж на полицата. По този начин клиентът получава допълнителна финансова печалба. Като допълнение на 100% инвестираната сума, върната след изтичане на 10 годишния период (капиталова гаранция), той получава, например в България други минимум 20% върху платената премия (гарантирана доходност). Тази гаранция се постига чрез подсигуряване на инвестицията със сертификат с А+ рейтинг от Дрезднер Банк, който е капиталово гарантиран и предлага минимална възвращаемост от 120% в деня на падежа. Дрезднер Банк е 100% собственост на Allianz Group и е третата най-голяма банка в Германия.

Допълнителна възможност за печалби от капиталовия пазар
Клиентът може да получи повече от гарантираната доходност в края на договора в зависимост от развитието на капиталовия пазар.

През последните 10 години (декември 1995 г. - декември 2005 г.) стойността на индекса на Euro Stoxx 50 на капиталовия пазар се е увеличила повече от два пъти. Доколкото историческите стойности на индекса могат да бъдат само индикатор за бъдещо развитие, при сходни обстоятелства клиентът може да получи реално по-висока възвращаемост от вече постигнатата от продукта.

Така уникалният продукт дава възможност на клиентите в България да печелят от глобалния опит на Allianz в застраховането и управлението на активи. Международното предлагане на този продукт, използването на опита от подобни продукти в Австрия, Белгия и Германия, доказва глобалното взаимодействие и успеха на инициативите на групата. Новият животозастрахователен продукт Allianz Best Invest затвърждава позициите на Allianz New Europе като водещ международен застраховател в Централна и Източна Европа. "Нашите клиенти печелят от това, че имат достъп на местно ниво до финансови продукти от световна класа, построени на базата на финансовата стабилност и ноу-хау на Allianz New Europe", каза д-р Цеделиус.

 Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Застраховането в България"
доц. д-р Алекси Тасев , 2012
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001