Николай Николов е новият директор на НС “Пожарна безопасност и защита на населението"

29 Август 2006 г.,zastrahovatel.com

Днес сутринта вътрешният министър се срещна с ръководния състав и областните директори на НСПБЗН. Пред тях министър Петков връчи указа на президента на Р.България Г.Първанов, с който той назначава комисар Николай Николов за  директор на службата и му присъжда звание “главен комисар”.
Също с указ на президента от поста директор на НСПБЗН е освободен  главен комисар Кирил Войнов. “Пожарната е моят живот и аз ще помагам и в бъдеще с каквото мога”, каза бившият директор на службата в отговор на думите на министър Петков, с които той му благодари за досегашните усилия и дългогодишен труд.
Главен комисар Николов пое новите отговорности и очерта основните задачи пред състава на националната служба: “Разчитам на всички вас да мобилизираме усилията си и да доведем докрай преструктурирането на службата, без да допуснем сътресения в състава. До края на септември ни предстои и много работа по разработването на новата нормативна рамка. Разчитам заедно да осигурим стабилно функциониране на системата”.

БИОГРАФИЯ

на главен комисар Николай Славев Николов, директор на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението”

Роден на 25 ноември 1962 г. в гр. Перник. Той получава образователно-квалификационна степен „магистър” във факултета „Пожарна и аварийна безопасност” при Академията на МВР през 1991 г. 
На работа в системата на МВР е назначен през 1982 г. като сержант-пожарникар в Районна противопожарна служба при Окръжно управление на МВР - Перник, а от 1987 до 1991 г. е командир на отделение в същата служба.
След завършване на висшето си образование през 1991 година е назначен за инспектор в Окръжна противопожарна служба Перник и му е присвоено звание „лейтенант” от МВР. До 2000 година последователно е заемал длъжностите: инспектор в Районната служба „Противопожарна охрана”- Перник, началник на група в Районната служба „Противопожарна охрана”- Радомир, и началник на група „Пожарогасене” в служба „Противопожарна охрана” при РДВР- Перник.
От 2000 г. е началник на служба „Пожарна и аварийна безопасност” при Регионална дирекция на вътрешните работи - Перник. През юли 2001 година е назначен на длъжност заместник-директор на Национална служба „Пожарна и аварийна безопасност” - МВР, сега Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. 
По време на службата си в МВР комисар Николов е награждаван многократно с ведомствени награди. За постигнати високи резултати в служебната дейност през 2000 г. е повишен предсрочно в звание „майор”, а през 2003 г. е повишен предсрочно в звание „подполковник”.
С указ на президента на Р.България Георги Първанов, от 29 август 2006 г. той е назначен за  директор на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” и му е присъдено звание “главен комисар”.

 
Изпрати мнение или коментар
Уважаеми читатели,
Екипът на Zastrahovatel.com ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения и коментари, съдържащи нецензурни квалификации.
Име:
E-mail:
Вашият коментар:


 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003
orange_li
"Основи на презастраховането"
Радослав Габровски, 1998