Директорът на НАП получи ново увеличение на заплатата

13.01.2021
Сега от пресцентъра на Министерския съвет не посочват сумата на увеличението, но предвид успехите със събираемостта, които НАП има в кризисната 2020 г., вероятно е над 500 лв. В мотивите към увеличението се посочва, че кабинетът предприема тези действия заради „успешното изпълнение“ на задълженията Сќ и новите отговорности около хазарта. Освен това изпълнителният директор се е справила и с други по-рано поставени цели, като „доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги“.
През 2020 г. НАП се нагърби и с държавния надзор в областта на хазарта и хазартните дейности, като поема функциите на тежко компрометираната и вече закрита Държавна комисия по хазарта. От началото на тази година пък Агенцията вече няма да е само приходна, а вече ще е и разходна. След много настоявания от страна на бизнеса, правителството реши тя да управлява програмата за подкрепа на засегнатите предприятия от коронамерките.
Както и при миналогодишното увеличение, така и сега актуализацията на заплатата на Димитрова влиза в сила със задна дата - от 1 януари. За целта се прави промяна в бюджета на организацията, който се увеличава.

Източник: economic.bg
Вижте още информация тук »
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Застрахователен пазар"
Боян Илиев, Ирена Мишева, 2005
orange_li