YouTube също изхвърли Доналд Тръмп от платформата си

13.01.2021
„След внимателен преглед и в светлината на опасенията ни, че има реална опасност от ново насилие, което да бъде породено от съдържание качено в канала на Доналд Дж. Тръмп – ние премахваме този клип и спираме страницата за седмица, но този срок може да бъде удължен“, заяви говорител на YouTube.
От платформата отказаха да споделят подробности за видеото, което са изтрили, но посочиха, че „то насаждаше омраза и ярост“. YouTube обяви, че след седмица ще реши дали да възобнови профилът или да го изтрие завинаги.
Този ход предприеха социалните мрежи Twitter и Facebook, след като обявиха, че чрез тях Тръмп е „инициирал събитията на 6 януари“. Тогава Капитолия беше нападната, а 5 души загинаха в следствие на сблъсъците между протестиращи и органите на реда.
От Twitter заявиха, че няма да толерират, или да инициират подобно поведение независимо дали става дума за публична личност, или обикновен потребител. Няколко дни, след като Twitter изтри завинаги Доналд Тръмп от платформата си Марк Зъкърбърг направи същото.

Източник: economic.bg
Вижте още информация тук »
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки