ДЗИ с първа награда на церемонията „Застрахователи за обществото“

03.10.2019
ДЗИ с първа награда на церемонията „Застрахователи за обществото“

В деня на професионалния празник на застрахователите, 1 октомври, ДЗИ получи първа награда в конкурса на застрахователната общност в България „Застрахователи за обществото“. Призовото място е за проекта на „Мобилно приложение E-SOS“. Наградата беше връчена от ръководителя на "Застрахователен надзор" в КФН Илияна Христова и приета от главният изпълнителен директор на ДЗИ Коста Чолаков. Събитието има за цел да отличи приноса на застрахователния сектор към обществото, в което развива дейността си, и се организира от Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокер за 5-а поредна година.


В рамките на церемонията две компании си поделиха трета награда, други две – втора, а единствена ДЗИ извоюва големия приз – първото място. Него тя защити с мобилно приложение E-SOS. Основното предимство на E-SOS е бързата връзка с екипите на 112 и контактите в телефона чрез бутона SOS. Приложението подава точна локация до избрани спешни контакти. То съдържа също спешно здравно досие, в което може да бъдат посочени кръвна група, алергии, приемани медикаменти и друга полезна информация, в случай на нужда от медицинска или друга помощ, дори без интернет. То позволява също да се визуализират избрани контакти на картата, за да може да се поддържа постоянна връзка с тях. Приложението може да посочи къде е бил потребителят последно и да определи посоката на придвижване, което е важна информация при спешни ситуации. 


 Апликацията е съвместна разработка на ДЗИ, VIVACOM и Сирма Груп Холдинг. Потребителите могат да го изтеглят свободно, без да се изисква да са клиенти на VIVACOM или на ДЗИ. 


 „Чест е за мен да приема тази награда, особено когато зная, че тя ни е присъдена от името на цялата застрахователна гилдия в страната. Ние в ДЗИ имахме изключително силна година не само от гледна точка на финансово представяне или други подобни показатели, но и защото успяхме за поредна година да реализираме и наградим всички мащабни социално-отговорни кампании, които сами развиваме с години. Те са и остават неизменна част от живота на компанията и нейните служители.“, коментира приза Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ.


 


Наградите "Застрахователи за обществото" имат за цел да отличат съвместните бизнес и социални инициативи, които застрахователните компании и брокери са реализирали през изминалата година и са помогнали за подобряване на условията на труд и устойчивост чрез съвместните усилия на компаниите и техните партньори.ФОТОРЕПОРТАЖ
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Застрахователно право "
Велеслав Гаврийски,
orange_li
"Делови решения"
проф. Румен Георгиев, 2006
orange_li