GENERALI е най-добрата световна застрахователна група според FORBES

01.10.2019
GENERALI е най-добрата световна застрахователна група според FORBES

Generali се класира в списъка на Forbes за най-добри компании, разработена в сътрудничество със Statista, лидер в анализ на пазара и потребителите. Forbes идентифицира 250 от най-добрите компании, въз основа на критерии за надеждност, социално поведение, продукти, услуги и качество, провеждайки 15 хиляди интервюта в 50 страни. Generali е класирана на 61-о място в общия списък, по-високо място от всяка друга голяма застрахователна група в света и единствената италианска марка в списъка заедно с Ferrari.


 ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП


Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group, която е независима  италианска група,създадена през 1831 г. със силно международно присъствие. Тя е сред водещите застрахователи в световен мащаб и е представена в над 60 страни, с общ премиен приход, надхвърлящ €68 милиарда през 2017 г. С над 71 000 служители по целия свят и 57 милиона клиенти, Групата заема лидерска позиция на западноевропейските пазари и все по-важно място на пазарите в Централна и Източна Европа, както и Азия. През 2017 година Група Дженерали беше включена в класацията на Corporate Knights за най-устойчивите компании в световен мащаб. В Австрия, Централна и Източна Европа и Русия, Групата функционира чрез регионалния си офис в Прага - Austria, CEE & Russia Regional Office като в 12 страни е една от първите три застрахователи в региона.


 


„Дженерали Застраховане” АД е дружество със седалище в Република България, гр. София, бул.”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049  и притежава  лиценз за извършване на застрахователна дейност – Решение №1 на Националния съвет по застраховане от 26.03.1998 г.  „Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за надзор на застрахователни компании (IVASS) в Италия.


 

 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Застраховане"
Проф,Христо Драганов, Боян Илиев, д-р.Ирена Мишева,
orange_li