Дженерали Застраховане - социално-отговорна компания с фокус върху устойчивото развитие

15.03.2019
Дженерали Застраховане - социално-отговорна компания с фокус върху устойчивото развитие

Дженерали Застраховане е социално-отговорна компания, която години наред подпомага деца в неравностойно положение с дарителската си политика.


През годините компанията е помогнала редица домове и институции за деца лишени от родителска грижа. Със съвместния си проект Сигурен дом за нашите деца заедно с Фондация За нашите деца, GENERALI е в помощ на много дечица.  Дженерали Застраховане е наградена  с приз за своите дарителски инициативи през 2015, 2016 и 2017г. от Асоциацията на Българските Застрахователи. Компанията печели първо място на конкурса Златно сърце в категорията Корпоративен гражданин за цялостна благотворителна дейност, като високо е оценена подкрепата на компанията към различни общини и региони в страната.


Ние от GENERALI смятаме, че това е нашият начин да откликнем на социалните и демографски предизвикателства, които засягат нашето общество. В работата си като застрахователи ние сме длъжни да пазим живота на хората, като оценяваме рисковете и ги управляваме, затова решихме  извън работните ни задължения, да се опитаме да променим живота на някой, който има нужда от помощ.


GENERALI споделя вярването, че всяко дете, независимо от своя произход, етнос и социален статус, заслужава щастливо детство! Затова, заедно с нашите служители и партньори, с радост инвестираме време и средства, за да бъдем до най-уязвимите в нашето общество – децата в риск.


Стремежът на GENERALI е да подпомага деца в труден етап от живота им. GENERALI си поставя за цел да създаде Верига от позитивна промяна, която не познава граници.


Ние вярваме, че подкрепата за децата на България е основен приоритет за компанията, защото инвестицията в бъдещето и в по-добрия живот започва с нашите деца. Ние мислим за тях и израстваме заедно с тях.


През 2018 г. GENERALI печели първо място в конкурса Златно сърце в категорията Корпоративен гражданин за цялостна благотворителна дейност със своите проекти в подкрепа на обществото през 2018 година.


Проектът Дженерали мисли за най-малките е дългогодишна инициатива на компанията и служителите, която обхваща три направления:


Ръка за ръка с Дженерали – Дженерали закупува раници, ученически пособия, тетрадки, консумативи и дрехи за старта на учебната 2017/2018 година за деца от социално-слаби семейства, които нямат възможност да се подготвят за училище. В проекта, освен компанията се включват лично и служителите като закупуват подаръци за децата.


Да бъдем активни! – Организиране на спортен турнир по гимнастика за деца в два кръга, както и осигуряване на парични и предметни награди не само за първенците, но и за всички ъсстезатели и треньори. GENERALIподкрепя деца в турнира Йордан Йовчев , защото активното спортуване в детството е предпоставка за правилното физическо развитие и условие за изграждане на позитивни личностни качества.


GENERALI е до теб! – GENERALI инвестира в пълноценната и качествена грижа към изоставени деца не само, чрез корпоративно дарение, но и чрез ежемесечни дарения на своите служители за Фондация За нашите Деца. Така стотици деца и бебета всяка година са спасени и получават шанс за едно щастливо и безоблачно детство. Общият брой малчугани, до които е стигнала помощта за 8 години с инициативата на дружеството е 1989 деца в неравностойно положение или без родителски грижи.


Дженерали Застраховане подпомага много общини и региони в България, защото вярваме, че само така можем да постигенем устойчиво развитие, което да даде старт и сигурност на обществото ни и поколенията, за които сме отговорни.


Дженерали Застраховане АД с радост се включва в проекти като Пролетното почистване на град София, под патронажа на кмета на град София – г-жа Йорданка Фандъкова, както и Кампанията Великден за Всеки, под патронажа на омбудсмана на Република България – г-жа Мая Манолова.


 


ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП


 


Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group, която е независима  италианска група,създадена през 1831 г. със силно международно присъствие. Тя е сред водещите застрахователи в световен мащаб и е представена в над 60 страни, с общ премиен приход, надхвърлящ €68 милиарда през 2017 г. С над 71 000 служители по целия свят и 57 милиона клиенти, Групата заема лидерска позиция на западноевропейските пазари и все по-важно място на пазарите в Централна и Източна Европа, както и Азия. През 2017 година Група Дженерали беше включена в класацията на Corporate Knights за най-устойчивите компании в световен мащаб. В Австрия, Централна и Източна Европа и Русия, Групата функционира чрез регионалния си офис в Прага - Austria, CEE & Russia Regional Office като в 12 страни е една от първите три застрахователи в региона.


 


Дженерали Застраховане АД е дружество със седалище в Република България, гр. София, бул.”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049  и притежава  лиценз за извършване на застрахователна дейност – Решение №1 на Националния съвет по застраховане от 26.03.1998 г.  Дженерали Застраховане АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за надзор на застрахователни компании (IVASS) в Италия.

 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Основи на застраховането"
Йото Йотов, Боян Илиев, 2004
orange_li
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,