УНИКА България е лидер в Рисковите застраховки за 2018-а

10.01.2019
УНИКА България е лидер в Рисковите застраховки за 2018-а


 

Всеки осми клиент извън автомобилния бизнес е клиент на УНИКА

 

 

С премиен приход от близо 111 млн. лева за деветмесечието на 2018-а, застрахователна компания УНИКА България отбелязва ръст от 8,4% през изминалата година. Дружеството уверено се изкачва до 2-ро място с ръст от 46% в Имущественото застраховане и запазва лидерската си позиция в рисковите застраховки Живот с 34% пазарен дял. По данни на Комисията за финансов надзор (КФН), УНИКА България запазва 2-ро място при застраховки Злополука и при Здравните застраховки.

 

„Изпращаме една динамична година за застрахователния бранш. Щастливи сме, че за УНИКА България 2018-а бе изключително успешна. Уверено и бързо растем точно в линиите, които стратегически сме избрали. Всеки осми застрахован, извън моторните застраховки, е наш клиент. Особено сме доволни и че вече продаваме онлайн Застраховка при пътуване в чужбина и Планинска застраховка. Това са два чудесни продукта, в които 20 години УНИКА, преди това Витоша, е пазарен лидер“, коментира Николай Генчев, Главен изпълнителен директор на УНИКА България.

 

Извън автомобилните застраховки УНИКА България е сред трите най-успешни дружества с пазарен дял от 12,5% към септември 2018. Компанията затвърждава позицията си сред лидерите в животозастраховането с пазарен дял от 17,7% и над 57 млн. лева приход.

 

 

За УНИКА:

Застрахователните компании „УНИКА“ АД и „УНИКА Живот“ АД са част от УНИКА Иншурънс Груп – международна компания с над двувековна традиция и опит в застраховането. УНИКА Груп (UNIQA Insurance Group AG) е един от водещите застрахователи на основните си пазари в Австрия и Централна и Източна Европа. 22 000 служители и ексклузивни търговски партньори обслужват повече от 10 милиона клиенти на УНИКА в 18 страни.

 

 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Юбилейна научна сесия посветена на личността и творчеството "
Проф. д-р Велеслав Гаврийски Академик Иван Стефан,
orange_li
"Застраховането в България"
доц. д-р Алекси Тасев , 2012