Австрия ще се присъедини към региона на Централна и Източна Европа - ЦИЕ

15.01.2018
Австрия ще се присъедини към региона на Централна и Източна Европа - ЦИЕ

Прага / Виена – Дженерали  Австрия ще стане водещ пазар в региона на Централна и Източна Европа, считано от 1 януари 2018 г. Новата регионална структура не само ще отрази силните исторически връзки, които съществуват между страните в региона, но ще си възвърне и ключовата роля, която Австрия изигра, когато Generali се завърна в региона през 1989 г.


В съществуващата регионална структура на Generali Group, Австрия е част от региона на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка). Сега Регионалният офис на ЦИЕ ще отговаря за единадесет страни, в които Група Generali  има повече от 16 000 служители и премиен приход в размер на 6 млрд. евро за 2016 г. От 2013 г. офисът е ръководен от Luciano Cirinà като Регионален Мениджър на Централна и Източна Европа и Главен Изпълнителен Директор на Generali CEE Holding B.V., чието седалище се намира в Прага.


Luciano Cirinà коментира: "Новата регионална структура ще създаде нови възможности, както за Австрия, така и за десетте страни, които вече са част от този регион. Сега ще можем да осъществим нови дейности, независимо от границите, в полза на клиентите ни, които в момента са близо 15 милиона души. Този ход в крайна сметка ще ни подпомогне в постигането на целта на Групата  за едни "по-бързи, по-динамични и по-умни“ стратегии."


Австрия ще бъде представена от двама членове в  Изпълнителния комитет на Generali CEE Holding. Заедно с ролята си на членове на Управителния съвет и разширен Управленски екип в Австрия, те ще бъдат и членове на Изпълнителния комитет на Generali CEE Holding, където Walter Kupec ще изпълнява функциите си на Главен Застрахователен Директор в ЦИЕ, а Thomas Plank ще бъде Главен Оперативен Директор в ЦИЕ.


Бившият управител на Чешката национална банка Miroslav Singer, който понастоящем е и Директор по институционални въпроси и Главен икономист в Generali CEE Holding, както и председател на надзорния съвет на Česká pojišťovna, ще се присъедини към Изпълнителния комитет на Generali CEE Holding от 1 януари 2018. László Ilics - запазвайки сегашната си роля в "Дженерали Унгария" - ще бъде още един нов член на Изпълнителния комитет, поемайки отговорността като CEE Chief Distribution Officer.


 


 


ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП


 


Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group, която е независима  италианска група,създадена през 1831 г. със силно международно присъствие. Тя е сред водещите застрахователи в световен мащаб и е представена в над 60 страни, с общ премиен приход, надхвърлящ €70 милиарда през 2016 г. С над 74 000 служители по целия свят и 55 милиона клиенти, Групата заема лидерска позиция на западноевропейските пазари и все по-важно място на пазарите в Централна и Източна Европа, както и Азия. През 2017 г Група Дженерали беше включена в класацията на Corporate Knights за най-устойчивите компании в световен мащаб. В Австрия, Централна и Източна Европа и Русия, Групата функционира чрез регионалния си офис в Прага - Austria, CEE & Russia Regional Office като в 12 страни е една от първите три застрахователи в региона.


„Дженерали Застраховане“ АД е Любима марка на потребителите в категория "Застрахователни компании и брокери" за 2016 и 2017 г.


 

 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Управление на риска"
Христо Драганов, 2003
orange_li
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001