Дженерали създава позитивна промяна

04.12.2017
Дженерали създава позитивна промяна

През месец ноември списания Икономика публикува обширно интервю с г-жа Марияна Младенова, директор Маркетинг и Комуникации в Дженерали Застраховане АД във връзка със стартиралата световна инициатива на Група Дженерали - The Human Safety Net.

1.      Г-жо Млазенова, Дженерали Груп наскоро стартира инициативата The Human Safety Net с мащабна пресконференция в Италия. Разкажете ни малко повече за проекта.

Иициативата, както и проектът за реставрирането на Старите Прокурации на Венеция беше представен на 04 октомври 2017 като част от една по-голяма световна програма

The Human Safety Net, която има за цел да подпомага нуждаещи се хора  по целия свят в три направления:

  • създаване на равни възможности за живот на деца в неравностойно положение – като програмата ще  подпомогне 30 000 родители през първите шест години от живота на техните деца, които са доказани като най-важния период за формирането на емоционалното и физическото развитие на едно дете. 
  • подкрепа за ново начало на бежанци  - програмата има нов подход към бежанската криза в Европа като дава възможност да се реализира техния предприемачески потенциал и те сами да построят своя живот в новия си дом и страна. Група Дженерали ще помогне за създаването на 500 нови бизнес начинания, отваряйки нови работни места и възможности за работа. 
  • спасяване на новородените от фаталните последствия на асфиксията – програмата ще работи ръка за ръка  заедно с медицинските общности и родители, за да подобри превенцията и лечението на асфиксията, състояние, при което се нарушава дихателния процес, поради което се стига до липса или недостиг на кислород в мозъка. Асфиксията при новородени деца може до доведе до редица увреждания за цял живот , а при някои по тежки случаи и до смърт. Тази програма има за цел да обучи професионалисти като ги оборудва с най-новите технологии, за да могат да се спасят поне 1000 живота.

THE HUMAN SAFETY NET е базирано на идеята, че хора помагат на хора и това може да доведе до устойчива промяна и да създаде позитивен ефект. Отразява обещанието на Дженерали да допринесе за едно здраво и устойчиво общество, където хората могат да развият своя потенциал.

Програмите на инициативата са насочени към ключови социални въпроси, засягащи общностите, в които живеем и работим. 

Като част от дългосрочния си ангажимент, Дженерали ще създаде дом за THE HUMAN SAFETY NET в един от най-ценните си недвижими имоти: Старите Прокурации на емблематичния площад Сан Марко във Венеция. Те ще бъдат напълно реновирани.

Архитект на проекта е  David Chipperfield, който има задачата да възстанови сградата, като допринесе със своя опит и подход, които ще подпомогнат за една вдъхновяваща трансформация на Старите Прокурации в оживеното сърце на THE HUMAN SAFETY NET.Старите Прокурации ще отворят вратите си за хората, които търсят вдъхновение от програмата, искат да обменят идеи и доброволно да се включат в колективните действия. Центърът ще бъде домакин на публични изложения, събития и дискусии относно социални и демографски предизвикателства - от бедността до миграцията.

 2.       Ще има ли участие в проекта от страна на България и в какво ще се изрази то?

Дженерали България е социално отговорна компания, която години наред подпомага на деца в неравностойно положение с дарителската си политика. През годините компанията е помогнала на редица домове за деца лишени от родителска грижа, също така и на  Фондация „За нашите деца“ със съвместния си проект „Сигурен дом за нашите деца”.  Дженерали Застраховане е наградена  с приз за своите дарителски инициативи през 2015, 2016 и 2017г. от Асоциацията на Българските Застрахователи .

В работата си като застрахователи ние сме длъжни да пазим живота на хората, като оценяваме рисковете и ги управляваме и  затова решихме  извън работните ни задължения, да се опитаме да променим живота на някой, който има нужда от друга помощ.

Ние ще продължим политиката, която водим за подпомагане на нуждаещите се деца на България като с радост ще се включим в движението THE HUMAN SAFETY NET, за да можем да донесем още усмивки и спокойни дни на децата в неравностойно положение и техните родители и настойници.

Дженерали споделя вярването, че всяко дете, независимо от своя произход, етнос и социален статус, заслужава щастливо детство! Затова, заедно с нашите служители и партньори, с радост инвестираме време и средства, за да бъдем до най-уязвимите в нашето общество – децата в риск.

Стремежът на Дженерали е да подпомага деца в труден етап от живота им.  Дженерали си поставя за цел да създаде „Верига“ от позитивна промяна, която не познава граници.

3.       Има ли други бъдещи проекти, които Дженерали Груп планира, и отново ли ще бъдат на глобално ниво?

За сега сме фокусирали всичките си ресурси към инициативата THE HUMAN SAFETY NET, тъй като тя е в своето начало и  представлява надежда за много хора по света, които ще бъдат подпомогнати от програмата. Но разбира се, ние винаги сме се старали да бъдем компания, която инвестира средства и ресурси в устойчиви каузи с поглед в бъдещето. Отделяме голямо внимание на Глобалната Промяна на Климата, защото това е кауза, която пряко ни касае и смятаме , че трябва да има широк отзвук в обществото. Във връзка с този проблем се правят достатъчно анализи, върху които ние можем да градим нашия план за действие, за да сме полезни за бъдещото поколение. Затова смятам, че Дженерали България, заедно с Група Дженерали ще съсредоточим усилия в бъдеще време върху различни смарт- решения, иновации в технологиите , както и иновативни методи и бизнес решения, с които да подпомогнем за един по-добър живот на бъдещето поколение.

4.       Какви инициативи предприема представителството на групата в България?

Дженерали Застраховане АД вярва, че подкрепата за децата на България е основен приоритет за компанията, защото инвестицията в бъдещето и в по-добрия живот започва с нашите деца. Ние мислим за тях и израстваме заедно с тях. Компанията, както и нейните служители са не само в радостите, които съпътстват живота на нуждаещите се деца, но и в трудните моменти, когато подаваме ръка, за да покажем на децата, че проблемите се решават, когато работим Ръка за Ръка!

Дженерали Застраховане АД - България ще се включи с една голяма инициатива

 „ Дженерали мисли за най-малките“, която включва няколко проекта, които са насочени към децата –

  • Ръка за ръка с Дженерали –това е проект, който подпомага деца от социално слаби семейства, като осигурява раници, ученически пособия ,консумативи и дрехи за началото на учебната година.
  • Да бъдем активни! – това е проект на Дженерали, който подкрепя подрастващи деца в турнира „Йордан Йовчев“ , защото активното спортуване в детството е предпоставка за правилното физическо развитие и условие за изграждане на позитивни личностни качества.
  • Дженерали е до теб! –е инвестиция , която има за цел пълноценна и качествена грижа към изоставени деца не само, чрез корпоративно дарение, но и чрез ежемесечни дарения на своите служители. Така стотици деца и бебета всяка година са спасени от живот в институция и получават шанс за едно щастливо и безоблачно детство.

Това е нашият начин да откликнем на социалните и демографски предизвикателства, които засягат нашето общество. 

 
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки