„Българско военно чудо“ събра преподаватели във Военния клуб

31.10.2017
„Българско военно чудо“ събра преподаватели във Военния клубИсторическите постижения на армията ни в периода на Следосвобожденска България събраха десетки учители и директори от столични училища и професори от висши учебни заведения във Военния клуб на премиерата на документалната поредица „Българско военно чудо“.


Поредицата е част от съвместния образователен проект на сдружение „Българска история“ и застрахователно дружество „Армеец“, който представя историята по модерен и интересен начин за учениците. Представени бяха два от късометражните филми – „Превземането на Одрин“ и „Защитата на Българското небе“, а създателите разказаха повече за проекта.


„Цялостната дейност на сдружение „Българска история“ винаги е била свързана с популяризирането на родната ни история. Това е и фокусът на настоящия проект, който представя 10 битки с ключово значение за страната ни“, обясни Марио Мишев от сдружение „Българска история“.


„Интересът към историята се заражда първо в училище. Аз, например, никога няма да забравя учителя си по история, който запали мен и Марио по предмета. Затова амбицията ни е „Българско военно чудо“ да продължи развитието си не само в интернет или по телевизията, но и в класните стаи“, допълни още Иван Кънев от сдружението.


„Българско военно чудо“ е кауза, която ЗАД „Армеец“ приветства с отворени обятия и с голям ентусиазъм. Нашата компания от години подкрепя много образователни и патриотични инициативи, но тази е по-различна, защото имаме възможност пряко да помогнем на учителите и директорите, за да направят часовете си по история още по-интересни. Ще продължим да работим по проекта, за да може да достигнем до по-широк кръг от хора. Видеата ще се предоставят безвъзмездно за образователни цели“, заяви Константин Велев – изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“.


Проектът срещна подкрепата и на Столичната община и Синдиката на българските учители. Кметът на София Йорданка Фандъкова и председатля на СБУ Янка Такева изпратиха поздравителни адреси и приветстваха инициативата. На събитието присъстваха и представители на образователното министерство, на Регионалното управление на образованието в София.


 „Българско военно чудо“, представя Сливнишката епопея, Лозенградската операция, Родопската Шипка, Превземането на Одрин, битката за Кресненския пролом, боевете при Добрич и Тутракан, Дойранската епопея, защитата на българското небе, Дравската операция. Всяка седмица „Българска история“ ще публикува по два филма на уебсайта и в социалните си мрежи. Поредицата може да бъде проследена и по телевизия Bulgaria ON AIR – всеки петък от 8:45 ч. предаването „България сутрин“ ще излъчва по един филм от „Българско военно чудо“.


За контакти по проект "Българско военно чудо": r.georgieva@armeec.bg
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Капиталовите системи: Ролята им за решаването на пенсионния "
Българската асоциация на дружествата за допълнител,
orange_li
"Делови решения"
проф. Румен Георгиев, 2006
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,