GENERALI CEE стартира проект - IDD в Централна и Източна Европа

25.09.2017
GENERALI CEE стартира проект - IDD в Централна и Източна Европа

Generali CEE стартира проект - IDD в Централна и Източна Европа, за да отговори на предизвикателствата на новата европейска Директива за застрахователна дистрибуция , която ще бъде въведена в началото на 2018 г.


Братислава, 14 септември 2017 г. - координаторите на страните от Централна и Източна Европа и основният екип на Generali CEE Holding се срещнаха в столицата на Словакия, за да стартират проекта IDD в Централна и Източна Европа. "Директивата за застрахователна дистрибуция" е нова европейска правна рамка, която ще влиза в сила от 23 февруари 2018 г. До тази дата IDD трябва да се прилага в националното законодателство във всички държави-членки на ЕС.


Регулирането на IDD е едно от най-големите предизвикателства за цялата европейска застрахователна индустрия през 2018 г. Поради своята изключителна важност, проектът се управлява директно от целия Изпълнителен комитет на Generali CEE Holding. Спонсорите са Главният Застрахователен Директор - Mark Dassui, отговарящ за застраховането и дистрибуцията, както и Главният Оперативен Директор Harald Steirer, отговарящ за операциите и информационните технологии.


Основните цели на проекта, водени от Марек Балун, Лидер по разпределение на потока в Централна и Източна Европа, са:


- Гарантиране на спазването на предстоящото законодателство в целия регион на ЦИЕ.


- Получаване на задълбочено разбиране за въздействието върху нашия местен бизнес.


- Насърчаване на трансграничния обмен на знания и използване на синергиите.


Целите на семинара за начало бяха да се въведе структурата на проекта, да се преразгледа състоянието на изпълнение на ИДД за всяка държава и да се постигне съгласие по конкретни следващи стъпки.


Местните координатори имат ключови роли в проекта, тъй като отговарят за проектите на местно ниво. Статутът на изпълнението в ЦИЕ ще бъде редовно обсъждан от Изпълнителния комитет.


Както отбелязва Марк Дасю, "Горди сме, че имаме толкова силни местни отбори, които са на второ място. Бях впечатлен от позитивното отношение и амбицията на екипа не само да гарантира спазването, но и да използва IDD за проучване на нови бизнес възможности и за отличаване на Generali от конкурентите. Примерите, споменати по време на срещата за начало, са консултативният подход за продажби и възнаграждението, въз основа на стойността. И двете бяха договорени от участниците като общи области за обмен на знания и тясно сътрудничество в региона на Централна и Източна Европа. "

 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000
orange_li
"Презастраховане"
Христо Драганов, 2001