Вече може да се сключи Гражданска отговорност от ДЗИ през ОББ Мобайл

12.01.2022
Вече може да се сключи Гражданска отговорност от ДЗИ през ОББ Мобайл

Документите по застраховка Гражданска отговорност се доставят безплатно на посочен адрес


Близо 60% от закупилите електронна винетка през ОББ Мобайл избират годишна винетка

В унисон със стратегията си за ускореното дигитализиране на основни банкови и застрахователни процеси Обединена българска банка (ОББ) непрестанно разширява портфолиото от услуги, налични изцяло дигитално в мобилното приложение ОББ Мобайл. Физическите лица, български граждани, вече могат да стават клиенти на ОББ изцяло дистанционно през мобилното приложение, без необходимостта от допълнително изтегляне на приложението за издаване и валидиране на квалифициран електронен подпис Evrotrust. Услугата дава предимства, сред които спестяването на време и подписване на документи на хартия, както и посещението на физически банков клон. Регистрацията на нов клиент отнема между 7-8 минути и се извършва в няколко лесни стъпки.


Паралелно ОББ допълва и портфейла от застрахователни услуги, които се предлагат през  мобилното приложение. Неговите ползватели вече могат да сключат застраховка Гражданска отговорност от ДЗИ директно в ОББ Мобайл. Предимствата на процеса са, че той също се извършва изцяло без необходимост от посещение на банков клон или застрахователен офис, а документите по застраховката се получават на избран от клиента адрес напълно безплатно. Потребителите получават напомнящи известия за предстояща вноска или изтичаща полица, както и имат избор при заплащането на застраховката – разсрочено плащане на 1, 2 или 4 вноски с известие при всяка предстояща. Клиентите също имат възможност за добавяне на допълнителни покрития по време на сключване на застраховката.


Застраховка Гражданска отговорност е вторият застрахователен продукт на ДЗИ, след застраховка Помощ при пътуване, който се предлага през ОББ Мобайл. Притежателите на превозно средство могат още да закупят лесно и бързо и своята електронна винетка директно в ОББ Мобайл с 6 лесни стъпки. Към момента потребителите, избрали това решение за закупуването на винетка, надхвърлят 20 000 в рамките на 2021 г. Винетките, които могат да се заплатят през приложението, са стандартните – уикенд, седмична, месечна, тримесечна или годишна. Те могат да бъдат закупени до 30 дни преди желаната начална дата. Най-предпочитани, с близо 60%, са годишните винетки.


 

 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
ЯНАКИ АНДРЕЕВ,
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000
orange_li