Toyota започна строежа на своя интелигентен град на бъдещето

23.02.2021
Разработката беше обявена за първи път през януари 2020 г. като „прототип на града на бъдещето, където всички екосистеми са свързани“.
„Живата лаборатория“ с площ от 175 акра може да бъде дом на 2000 жители, включително изследователи и служители на Toyota. Те ще могат да тестват и разработват технологии в сферата на автономните превозни средства, роботика, лична мобилност, интелигентни домове и изкуствен интелект в реално състояние.

Проектът за Изтъкания град официално стартира днес“, заяви президентът на Toyota Акио Тойода на церемония тази седмица.

„Предприемането на действия, както някой е решил, никога не е лесна задача. Трябва да изкажа най-дълбоката си благодарност на всички, които са предоставили своята искрена подкрепа и сътрудничество за проекта до днес“, каза той.
Toyota е възложила проектирането на Woven City на архитектурната фирма Bjarke Ingels Group (BIG). В градчето ще има три вида улици, преплетени помежду си на нивото на земята. Единият тип е предназначен за автоматизирано шофиране, другият за пешеходци, а третият за велосипеди и скутери.
Ще има и подземен път, използван за превоз на товари. 
Сградите ще бъдат предимно от дърво, за да се сведе до минимум въглеродния отпечатък, и ще бъдат изградени с помощта на традиционна японска дървена дограма, съчетана с роботизирани производствени методи. Покривите ще бъдат покрити с фотоволтаични панели за генериране на слънчева енергия в допълнение към мощността от водородни горивни клетки.
Първоначално жителите ще наброяват около 360 жители, предимно възрастни граждани, семейства с малки деца и изобретатели, обясняват от Toyota.

Източник: economic.bg
Вижте още информация тук »
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Презастраховане"
Проф. д-р Велеслав Гаврийски ,
orange_li
"Застрахователният пазар"
Диана Иванова, Ивайло Иванов,
orange_li