"Аркад“ и "Бонати“ искат да строят и газовата връзка със Сърбия

23.02.2021
Оферти са подали ДЗЗД „ЧИС ГАЗ – КЛИМАТРОНИК“, ДЗЗД "ИНТЕРНЕШЪНАЛ ГАЗ", което обединява българската „Главбулгарстой“ и „Главболгарстрой Интернешънал“ – компанията участва в строежа на две компресорни станции по „Балкански поток“ в консорциум с германската Ferrostaal.
Друго обединение е ДЗЗД „Кенпайп БГ“, която през 2019 г. спечели поръчка за подмяна на магистрален газопровод с обща дължина 45 км в областите Плевен и Ловеч.
В търга участва и „Атоменергоремонт“, заради жалба, на която беше спиран търга за „Балкански поток“. Тя ся явява в обединение с „Рапид Билд“ ДОО, Северна Македония и „Хабау ППС Пайплайн Системс“ ООД, Република Румъния.
Оферти са подали някои от дружествата, които участват като подизпълнители на „Аркад“ в строежа на „Балкански поток“. Фирмата от Беларус "Белтрубопроводстрой" се явява с „Интерпром“. Следващото обединение, подало оферта, е между „Европроект билдинг“, „Трейшън строй“ и руската ПО "Трансгаз".
Друг консорциум е „Айбиес-Интергаз“, в който влизат „Глобал Кънстръкшън“ и руската ЗАО "Алвора“.
Познати компании участват и в обединението „ИнтерСиПиВи Консорциум“ – „Си Пи Дивелъпмънт СА – Клон България КЧТ“ и турската „Вемак“, която също е подизпълнител на „Балкански поток“.
В последното обединение влиза „Джи Пи Груп“ с „Грома холд“ и „Чемо Ахарон“.
„Булгартрансгаз“ все още не е определил датата, на която ще бъдат отворени ценови оферти.
Дължината на интерконектора на българска земя е 62 километра.

Източник: economic.bg
Вижте още информация тук »
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки