BMW прогнозира край на превъзходството на Tesla

23.02.2021
През миналата година Tesla успя да достави почти 500 хил. превозни средства, което е с 36% повече от 2019 г. Ципсе обаче вярва повече в утвърдените автомобилни производители.

Няма да е лесно за Tesla да продължи с тази скорост, тъй като останалата част от индустрията също се развива“, заяви Ципсе по време на техническата конференция DLD All Stars.

Ръстът на доставките на Tesla се забавя през последните две години

Ръководителите на автомобилни производители рядко правят гръмки публични изказвания за конкурентите си и в този ред на мисли коментарът на главния изпълнителен директор на BMW подсказва за натрупана увереност. Традиционните производители наляха милиарди в електрифицирането на своите модели. Пример за тенденцията е самата BMW, която добавя версии на своя SUV X1 с акумулаторни батерии, както и такива в сериите X5 и X7.
Миналия месец Tesla заяви, че очаква да увеличи доставките на превозни средства с около 50% годишно в краткосрочен план. Прогнозира и още по-бързо нарастване през 2021 г. По-големият конкурент на BMW – Volkswagen, не изглежда далеч от постигането на по-добри резултати от Tesla през тази година. Германският производител на автомобили планира да удвои дела на продажбите си на електрически модели, приближавайки се до очакваните доставки на Tesla от поне 750 000 автомобила.

Източник: economic.bg
Вижте още информация тук »
 
Застрахователна библиотека
Полезни връзки
orange_li
"Наръчник на застрователния посредник"
Христо Драганов Румен Гълъбинов, 2003
orange_li
"Имуществено и лично Застраховане"
Христо Драганов Марин Нейков, 2000
orange_li